NOVOSTI

NORMAN_fb_cover_129. travnja plesno multimedijalni projekt NORMAN#1
Galerija umjetnina 18:00
Projekt Norman#1 zasniva se upravo na interdisciplinarnosti više umjetničkih formi – suvremenom plesu, scenskm pokretu, glazbeno ritualnoj dramaturgiji i novim medijima, a u ovom slučaju, na predlošku klasičnog video uradak pionira filmske animacije Normana McLarena iz 1940. godine -Točke.

PINA_fb_cover_229. travnja PROSLAVA Svjetskog dan plesa
Kinoteka Zlatna vrata 20:00
Dokumentarni film posvećen njemačkoj suvremenoj koreografkinji i plesnoj umjetnici Pini Bausch…

 


16./17. travnja 17:00 – 20:00KAROLINA
RADIONICA KONTAKT IMPROVIZACIJE SA KAROLINOM ŠUŠOM
Nakon radionica Contakidsa s djecom i roditeljima, u sklopu Inovativne kazališne scene Split, Studio za igru pokret i ples Kinkin 16. i 17. travnja nudi još jednu atraktivnu plesnu radionicu kontakt improvizacije s Karolinom Šušom, ovog puta –  za mlade i odrasle.

16.ožujka – 7. travanIMG_2381j  17:15 – 18:00
RADIONICE CONTAKIDS-a SVAKE SRIJEDE I ČETVRTKA
Prošli petak u Studiju za igru, pokret u ples Kinkin održala se besplatna radionica Contakidsa – zanimljivog pristupa podučavanja o načelima kontakt improvizacije za roditelje i djecu uzrasta od 2- 4 godine. Kontakt improvizacija je suvremena plesna forma u kojoj se kroz kontakt između dvoje ili više plesača stvara improvizirani ples.


11.ožujka,  17:15 – 18:
00KONTA
BESPLATNA RADIONICA CONTAKIDS-a
ContaKids je metoda koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja. Vrijednost same metode je višestruka: dijete razvija motoričke vještine i povjerenje u sebe, dok roditelj razvija povjerenje u svoje dijete i njegove vještine, ali istovremeno uči o vlastitiom tijelu. Stvara se prostor, prilika u kojem se uloge izmjenjuju, u kojem se odrasli mogu prisjetiti što znači biti dijete makar i na trenutak, u kojem roditelj makar i na trenutak pažnju posvjećuje sebi i svom tijelu.

28. rujna, poneandreaemadjeljak 18:00 – 21:00 – 3 sata
RADIONICA MODERNOG B
ALETA 2
voditeljice: Ema Janković i Andrea Solomun, cijena 150 kuna (kotizacija 100 kuna do 21. rujna)

Jednodnevna plesna radionica temelji se na elementima iz istoimene predstave „Prison of decision“. Polazište radionice je odnos dvoje ljudi i pokret koji proizlazi iz tog odnosa. Radionica će se sastojati od tri dijela – u prvom dijelu će se raditi klas sa naglaskom na više plesnih tehnika kao svojevrsnu pripremu za drugi dio koji sačinjava rad na jednoj od sekvenci iz same predstave (biti će prilagođena razini znanja samih polaznika radionice).