Nela Sisarić završila je studij kazališnih znanosti D.A.M.S. na Sveučilištu u Bologni, 2006. godine (Discipline delle Arti, della Musica e dello Spettacolo, Universita’ di Bologna). Pohađa specijalizaciju za redatelja/scenografa na Akademiji za dramsku umjetnost, Rim (Accademia Nazionale di Arte Drammatica Silvio D’Amico) u suradnji sa Teatro Metastasio u Pratu, Toscana 2007. Iste 2007. godine odlazi na poslijediplomski studij “Planiranje i upravljanje aktivnostima suradnje i obrazovanja za srednjeistočnu Europu i Balkan” i diplomira na temu izmjene dobre prakse Italija – Hrvatska na području kazališta inovacije.

Suvremenim plesom započinje se baviti još 1999. u Studiju za suvremeni ples Athena, Mala Scena Doma Mladih, pod vodstvom Kiline Cremone. Bavi se kazališnom i plesnom pedagogijom koja odstupa od tradicionalnog kazališta. Od 2000. do 2007. bavi se eksperimentalnim i inovativnim kazalištem kao član nekoliko kazališnih skupina u Bologni. 2007. godine radi kao glavni asistent u tehničkom uredu i kao dio produkcijskog sektora na festivalu Vie scena contemporanea u produkciji ERT – Emilia Romagna Teatro Modena na programu European Project on Culture 2008. godine radi sa Montažstroj na projektu Srce moje kuca za nju dok 2009. godine sudjeluje sa slovenskim plesačima Rosanom Hribar i Gregorom Luštekom na produkciji To whom it may concern u koprodukciji Zagrebačkog plesnog centra i Festivala Fronta iz Slovenije.

Pohađala je razne radionice pod vodstvom svjetskih kazališnih majstora kao što su Eugenio Barba, Alejandro Jodorowsky, Judith Malina (Living Theater), Romeo Castelucci (Societas Rafaello Sanzio), Simona Bertozzi, Umberto Eco (semiotika kazališta), Howard Katzfire, Ismael Ivo i drugi. Usavršava i dijeli svoja promišljanja o novim strujama kulturnog menadžmenta i umjetničkog financiranja kao jedan od suorganizator mreže Nomadske plesne akademije Hrvatska. Promišlja nove načine vertikalne i horizontalne organizacije u sistemima kulturne i umjetničke koordinacije i proizvodnje. Član je mreže Kliker – prve mreže suvremenog plesa za djecu i mlade u Hrvatskoj.

Objavila je dvije knjige – “Sve zbog pogleda” i “Kako svaka smijuša završi na plakušu”. Knjiga “Sve zbog pogleda” dobila je nagradu “Anto Gardaš” Društva hrvatskih književnika kao najbolje prozno djelo za djecu u 2008. godini

Umjetnički direktor međunarodnog festival IKS FESTIVAL u Splitu. www.iksfestival.eu

Član je strukovnih udruga UPUH – Udruga plesnih umjetnika Hrvatske i strukovne udruge Klub prvih pisaca – Društvo književnika za djecu i mlade.

2005. godine dobitnik EUNIC stipendije za mlade lidere u kulturi i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i stažira u Tanquartier Wien u Beču, Austrija gdje se upoznaje sa novim modelima proizvodnje na području suvremenog plesa i drugih izvedbenih umjetnosti.

 

Kristina Lovrić
suradnica za suvremeni ples 

Diplomirala povijest umjetnosti i fonetiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2000. do 2005. aktivna sudionica suvremene plesne scene u Zagrebu. Zainteresirana fenomenom umjetnosti pokreta i daljnjim usavršavanjem odlazi na Salzburg Experimental Academy of Dance (S.E.A.D.). Uglavnom surađuje s umjetnicima različitih umjetničkih profila i preokupacija, te je osnivačica udruge za suvremeni ples i vizualne umjetnosti Koribant Lab – razvojne platforme za kustoska i koreografska promišljanja, interdisciplinarna istraživanja, teoriju i praksu suvremenih umjetnosti. Članica je Udruge plesnih umjetnika Hrvatske – UPUH, te nacionalne plesne mreže Nomad Dance Academy CRO. Plesnu edukaciju fokusira na Body Mind (BMC) i Feldenkrais metodi, release tehnici, plesnoj kompoziciji i improvizaciji.

 

Tonči Bakotin
suradnik za glazbu

2001. diplomira na privatnoj školi SAE Media Technology Institute, Rotterdam, Nizozemska. Nakon diplome radi kao predavač pripravnik i edukacijski koordinator za područje tonske i glazbene tehnologije u Rotterdamu te kao akademski direktor te predavač tonske i glazbene tehnologije Mahajak Electronics Education centra u Bangkoku, Tajland,. 2004. –/2008. radi kao akademski direktor te predavač tonske i glazbene tehnologije SAE Media Technology Institute centra u Ljubljani, Slovenija, i kao voditelj obrazovanja tonske i glazbene tehnologije na Hrvatskoj radio-televiziji, Zagreb, 2008. – 2010. upisuje i uspješno završava CISCO Academy CCNA pri Laboratoriju za telekomunikacije,  Ljubljana, Slovenija. 2010. vraća se u Kaštel Sućurac i pokreće izgradnju tonskog studija “Sensoria” www.sensoria.hr jedinstvenog na ovim prostorima, orijentiranog na oblikovanje zvuka i glazbe te postprodukciju filmova i video uradaka.

 

Hrvoje Cokarić
suradnik za glazbu

Skupa sa experimentalnim elektronskim sastavom Zidar betonsky u periodu 1996.-2001. izdaje dva glazbena albuma u nezavisnoj produkciji, te odrađuje brojna gostovanja po inozemstvu, Francuska, Italija, Slovenija, Mađarska, Makedonija, Švicarska, Bosna i Hercegovina. 2000. godine skupina radi glazbu za bečku nacionalnu operu Konzul. Od 1997., režira, glumi i producira glazbu unutar HNK – Split (Olovni vojnici 1998.-2001., Krovna udruga 2001., Oedipus 2002.), Mladinskog gledališća – Ljubljana (Obred opraštanja 1998.), te raznih neovisnih i festivalskih produkcija (Butrinti 2002-Albanija). 2007. potpisuje glazbu za predstavu ”Mali plamen’ u produkciji splitskog Kazališta lutaka, 2011 glazbu za prestavu „Hekuba“ – HNK Split. Također, bavio se organizacijom kulturnih programa unutar splitskog Doma omladine od 1994.

 

Dragan Đokić
suradnik za video animacije

Interes za snimanje i video montažu otkriva kroz skateboard kulturu. Filmom i videom se bavi od 2003. godine. Završio preddiplomski studij filma i videa na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2012. Trenutno je na magisteriju iz animacije na istoj akademiji.

Radio je video projekcije na koncertima diljem Hrvatske, party- jima i raznim manifestacijama: Voi’sa festival (Brač Supetar), Kontra regule “tribute to Dino Dvornik” (Bačvice – Split), TBF, Dodjela nagrade grada Splita (Hrvatsko narodno kazalište Split), Galerija Meštrović (Meštrović – Nova Dimenzija), Zagrebačka Filharmonija, proslava 100
godina HNK Hajduk (Hrvatsko narodno kazalište Split), Sarajevo Film Festival (Croatian films party), Rambo
Amadeus, Jinx, Letu Štuke, Let 3, Urban & 4, Natali Dizdar, No Comment, Luky, Libar, Zabranjeno Pušenje,
Neno Belan itd…

Osnivač je i član multimedijskog kolektiva Studio Baranda www.studiobaranda.com

 

Ivan Perić
suradnik za video snimanje

Magistar sociologije na Filozofskom fakultetu u Splitu i magistar filmske umjetnosti na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Član Kino kluba Split i gradskog teatra .Suosnivač i predsjednik udruge za filmsko i scensko stvaralaštvo  Dream Division production (Odjel za vizije produkcija). Sudjelovao je u većem broju  kazališnih i filmskih radionica. Autor je  eksperimentalnih i igranih filmova,  glazbenih spotova i promotivnih filmova,  koji su sudjelovali na filmskim festivalima  diljem svijeta. Film “The Heart Of Adriatic” je dobitnik 1. nagrade na svjetskom festivalu turističkog filma u Bakuu 2014.

 

Diana Njegovan
suradnica za procesnu dramu na talijanskom

Nastavnica je hrvatskog i talijanskog jezika i književnosti. Studirala  je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu (2009. – 2014.). Znanja talijanskog jezika usavršavala je na tečaju Sveučilišta za strance u Perugii (kolovoz 2011.) te na studijskim boravkom u Trstu (26. 9. 2012. – 25. 9. 2013.). Uz ljubav prema jezicima, oduvijek je voljela ples. Četrnaest  godina (1997. -2011.) plesala je klasični balet. Uz sudjelovanje na Baletnom koncertu na kraju svake školske godine, nastupala je u sljedećim predstavama  Ščelkunčik, Cipollino , San ljetne noći, Bajadera i Giselle, a prve godine osnivanja (2010.), sudjelovala je i na ljetnoj školi ANA ROJE Legat Summer School. Po svršetku studija počela je volontirati u knjižnici Zajednice Talijana Split, a dobila je priliku i za stručno osposobljavanje za rad.